თქვენი სრულყოფილი გამოცდილებისთვის ჩვენ ვიყენებთ cookie-ებს. გასაგრძელებლად გთხოვთ დაადასტუროთ, ან იხილეთ ჩვენი პირობები აქ.
კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება მარანში!
გთხოვთ დაგვიდასტუროთ, რომ ხართ სრულწლოვანი
არა
ვებ საიტი მუშაობს სატესტო რეჟიმში, ძველ საიტზე გადასასვლელად დააჭირე აქ

სატრაპეზო ღვინოები

სატრაპეზო ბერძნული სიტყვა "ტრაპეზადან" იღებს ფუძეს და "წმინდა სუფრას" ნიშნავს. ძველად საქართველოში საუკეთესო ღვინოებს ტრაპეზის ცერემონიისათვის ინახავდნენ, რომელთაც უმაღლესი სასულიერო პირები და გამორჩეული სახელმწიფო მოღვაწეები ესწრებოდნენ. ამგვარი, განსაკუთრებული ღირსებით შემკული ღვინოები ცნობილი იყო, როგორც სატრაპეზო ღვინოები.

მეტის ნახვა

სატრაპეზოს რიგის ღვინოების დასამზადებლად კონდოლის ვენახის შერჩეულ ნაკვეთებში ყურძნის შეთვალების დასაწყისში ტარდება მწვანე რთველი და საჰექტრო მოსავლიანობა მცირდება 4-5 ტონამდე, იმისთვის, რომ გაიზარდოს ვაზზე დარჩენილი მტევნის ხარისხი და გემოვნური თვისებები. სექტემბერში ყურძენი ხელით იკრიფება მცირე ზომის ყუთებში და იწურება ტრადიციულ ქვევრში, 6 თვიანი მაცერაციისთვის. შემდგომ, ღვინო გადადის ფრანგულ მუხის კასრებში 12-24 თვის განმავლობაში დასავარგებლად.

 

გაფილტრვა
გაფილტრვა
ფერი
ტიპი
კერძი
ჯიში
განწყობა
ჯილდოები
სორტირება

მარანის ღვინის კლუბი

ძიების ველი