მარანი მწვანე
მევენახეობის მხარე: |
კახეთის მევენახეობის მხარე |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
რეგიონალური ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
მწვანე 100%: |
ყურძნის წყარო: |
100 % კონდოლის ვენახები |
ყურძნის მოსავლიანობა: |
9-11 ტონა ჰექტარზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი 13,5%; ტიტრული მჟავიანობა: 6გ/ლ |
|
ვინიფიკაცია
სექტემბრის პირველ დეკადაში, ჩვენს კონდოლის ვენახებში მწვანეს ჯიშის ყურძენი ყურძენი ხელით დაიკრიფა. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი გაცივდა 4-6°C-მდე, 8 საათის განმავლობაში დაყოვნდა ცივად პნევმატურ წნეხში და შემდეგ ნაზად გამოიწურა. 24-დან 48 საათის განმავლობაში ყურძნის წვენი ბუნებრივად იწმინდებოდა 8-10°C ტემპერატურაზე და შემდგომ გადავიდა უჟანგავი ფოლადის სადუღარ რეზერვუარში. დუღილი წარიმართა 14-15°C დაახლოებით 1 თვის მანძილზე ყურძნის შაქრის საბოლოოდ დაშლამდე. დუღილის დასრულების შემდგომ ღვინო გადადის სხვა რეზერვუარში დასვარგებლად. 2010 წლის მოსავლის პირველი პარტია ჩამოისხა 2011 წლის მარტის თვეში.
ორგანოლეპტიკა
ფერი ღია ჩალისფერი. |
სუნი: |
უაღრესად მარავალფეროვანია, ხალასი, გასრესილი ფოთლის, მარაკუიას, გრეიფრუტის კომპლექსური არომატით. |
გემო: |
გემო ცოცხალი, ხალისიანი მწვანე ლიმონის მჟავიანობით. შუა დაგემოვნება სუფთა და სავსეა სავსე სრულად იმეორებს სურნელის დანაპირებს. დაბოლოება ხილიანია, მტკიცე და ხანგრძლივი დაგემოვნებით. |
|
|
|
|