მარანი წინანდალი
წარმოშობა: |
კახეთის მევენახეობის მხარე. |
ადგილწარმოშობა: |
წინანდლის მევენახეობის სპეციფიური ზონა |
კლიმატი: |
ზომიერი კონტინენტალური |
ღვინის კატეგორია: |
ადგილწარმოშობის ღვინო |
ყურძნის ჯიში: |
რქაწითელი 80%, მწვანე 20% |
მოსავლის წყარო: |
100% კომპანიის კუთვნილი ვენახები |
მოსავლიანობა: |
8 ტონა ჰა-ზე. |
ღვინის ტიპი: |
თეთრი მშრალი ადგილწარმოშობის ღვინო. |
ღვინის ანალიზი: |
ალკოჰოლი: 13,5%; ნარჩენი შაქარი:<3 გ/ლ; ტიტრული მჟავიანობა: 5-6გ/ლ. |
ვინიფიკაცია
სექტემბრის ბოლოს დეკადაში, სიმწიფის პიკზე ყოფნისას ყურძენი იკრიფება ხელით. კლერტის გაცლის შემდგომ ყურძენი ცივდება 4-6°C-მდე, 8 საათის განმავლობაში ჩერდება კანთან ერთად და შემდეგ
ნაზად იწურება პნევმატურ წნეხში. მოგვიანებით დაწმენდილი თვითნადენი წვენის დუღილი მიმდინარეობს უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში მკაცრად განსაზღვრულ ტემპერატურაზე(15-18°C). დუღილის დასრულებისას ღვინო იხსნება სუფთად და გადადის სხვა ცისტერნაში შემდგომი დავარგებისთვის. ღვინის 30% ძველდება ფრანგულ მუხის კასრებში. მოსავლის წლის მომდევნო სექტემბერს ღვინო მზადაა ჩამოსასხმელად.
ორგანოლეპტიკა
ფერი: |
ღია ოქროსფერი. |
სურნელი: |
ატმის, ვაშლის, მსხლის და მწიფე გარგარის სურნელი. |
გემო: |
გემო სავსე და ხავერდოვანია მწიფე ხილის ტონებით და სრულად იმეორებს სურნელის დანაპირებს. დაგემოვნება ხანგრძლივია და გაწონასწორებულია მსუბუქი მჟავიანობთ და მწიფე ხილის არომატით. |
|
|
|
|